Buďte výkonnejší a rýchlejší - príďte na Specialized BG Fit!

Viete, kedy dosiahnete pri bicyklovaní najlepší výkon a budete mať najväčší zážitok z jazdy? Keď nebudete pri bicyklovaní premýšľať o tom, čo vás bolí, kde vás tlačí, prípadne že vám tŕpnu prsty na rukách. Vďaka metóde Specialized BG Fit nič nemožné!

Čo je Specialized BG Fit?

Specialized Body Geometry Fit je jedinečný systém nastavenia posedu vytvorený značkou Specialized v spolupráci s Dr. Andrewom Pruittom. Vďaka skúsenostiam tohto športového lekára a zakladateľa Boulder Centra športovej medicíny sa BG Fit stal jedným z najefektívnejších systémov nastavenia cyklistického posedu. Počas dlhoročnej praxe vytvoril Dr. Pruitt niekoľko základných pravidiel biomechaniky cyklistického pohybu, ktoré neskôr preniesol do systému BG Fit.

Pri navrhovaní vychádzal z faktu, telo cyklistu sa dokáže bicyklu prispôsobiť len veľmi málo pomocou náročných strečingových cvičení, zatiaľ čo bicykel je možné nastaviť do ľubovoľnej konfigurácie takmer bez námahy. Pomocou metódy BG Fit tak môžete zmeniť svoj konfekčný bicykel na bicykel postavený na mieru, ktorého nastavenie zohľadňuje aktuálny stav vášho tela.

Najlepšie zážitky z jazdy v akomkoľvek teréne si vychutnáte vtedy, keď máte správne nastavený posed. Ideálna pozícia vám pomôže s menším úsilím lepšie stúpať do kopca a pridá sebadôveru pri zjazde. Túto harmóniu môžete dosiahnuť v spolupráci s našim BG „fitterom“ - technikom - odborníkom na technológiu Body Geometry, ktorý má kompletné znalosti z oblasti biomechaniky a jazdeckých schopností. BG Fit je jedným z najlepších systémov, ktorý nám umožňuje dokonale prispôsobiť váš bicykel vašim potrebám.

Specialized BG Fit pre profíkov, aj amatérov

Nastavenie posedu metódou BG Fit je vhodné pre každého cyklistu bez ohľadu na počet najazdených kilometrov či celkovú výkonnosť. Jednoznačne ho môžeme odporučiť cyklistom, ktorí trpia pri jazde bolesťami, ako aj výkonnostným cyklistom, ktorí chcú zo svojho telesného výkonu vyťažiť maximum.

Ako sa robí BG Fit

1. Profil jazdca

Náš BG Fit špecialista sa vás najskôr spýta na vašu športovú minulosť a na prípadné prekonané zranenia. Zhodnotí vaše fyzické schopnosti a silu a tiež sa spýta na vašu motiváciu a ciele, ktoré chcete dosiahnuť.

2. Fyzické vyšetrenie

V tejto časti absolvujete niekoľko špecifických cvičení, ktoré odhalia rozsah pohybu kĺbov, rotáciu kĺbov, skrátenie určitých svalových skupín či vrodené alebo zranením získané anomálie. Súčasťou je vyšetrenie stavby chodidla, kolien, zakrivenie chrbtice, prípadnú nesúmernosť v dĺžke dolných končatín a stanovenie východiskových bodov na nastavenie optimálneho posedu.

3. Nastavenie 3D

Cieľom je stanoviť optimálnu pozíciu z bočného a čelného pohľadu a dosiahnuť tzv. neutrálnu pozíciu, v ktorej dokážete ľahko a rýchlo reagovať na zmeny terénu či iné jazdné podmienky. Pri meraní nastavíme výšku sedadla a jeho predo-zadnú polohu. Zarážkami na tretrách vyrovnáme prípadnú disproporciu vašich končatín, výsledkom je súmernejšie a výkonnejšie šliapanie. Poradíme vám tiež správny model sedadla či jeho šírku. Potom nastavíme optimálnu dĺžku a sklon predstavca, sklon riadidiel a ich vhodnú šírku.

4. Kontrolná návšteva

Súčasťou BG Fitu je aj následná kontrola, aby sme zistili efektivitu nastavenia, drobné korekcie a tiež odpovedali na vaše otázky k adaptácii na novú pozíciu.

Spýtajte sa na všetko, čo vás zaujíma, alebo sa objednajte na tlf. čísle 0917/543 543.