Giant nabíja novú sezónu skvelými novinkami

Bez duší na cestách

Značka Giant prináša v novej sezóne 2017 vo vybraných modeloch štandardne montované bezdušové plášte vlastnej výroby - Giant Gavia SL/Gavia SLR. Okrem sľubovaných kvalít v odvalovaní a hmotnosti sa tieto modely pýšia najmä výrazným znížením rizika defektu v porovnaní s klasickým systémom duší. Je to dané nielen možnosťami použitia tmelu, ale najmä integrovanou odolnou nylonovou vrstvou Defect 2 Lite. Obidva modely sú v šírke 25 a 28 mm, s hmotnosťou 310 g (Gavia SL/ 700×25c) a 255 g (Gavia SLR/700×25c).

Horské bicykle

XTC Advanced 29er/27,5+

Jeden rám, dva rôzne bicykle, to sú bonusy upravenej geometrie, s využitím na závodných tratiach (29"), aj na objaviteľských výletoch (27,5 +). Rám má po novom integrovaný zámok sedlovky, rovnako ako premenenú konštrukciu horizontálnych pätiek, umožňujúcu využiť ho aj ako singlespeed. Pre milovníkov dvojprevodníkov nechýba možnosť namontovať držiak na prešmykovač.

Anthem a Trance

Úpravy konštrukcie sa dočkali aj bestsellery Giant Anthem a Trance. Využitím technológie Trunnion Mount konštruktéri dosiahli dostatočný zdvih a súčasne úsporu priestoru pre potrebné súčasti odpruženia aj samotného tlmiča. Značka tiež prezentuje, že tento systém

umožňuje prácu s nižším tlakom v tlmiči, ktorý výrazne vylepšuje jeho citlivosť v menej náročnom teréne. Giant vylepšil aj systém uchytenia zadného kolesa, vďaka čomu sa zadná os uťahuje pomocou imbusu a nie páčky. Táto úprava prispieva k čistejšiemu a modernejšiemu vzhľadu stroja.

Liv Pique pre dámy

Nový, čiste dámsky model Liv Pique sa zameriava na všestrannosť. Nájdete ho v dvoch vyhotoveniach Pique Advanced s karbonovým rámom a Pique z hliníkovej zliatiny Aluxx. Okrem špecificky dámskej geometrie ponúkajú tieto modely zdvih 120 mm a odpruženie Maestro s tlmičom Mount. Pri vyšších modeloch dámy určite ocenia teleskopickú sedlovku. Na trailoch sa cyklistky môžu spoľahnúť na model Embolden. Priemer kolies 27,5“, zdvih 120 mm a cenová dostupnosť budú určite veľkým lákadlom.

Elektrobicykle

Na cesty ponúka Giant ebiky pod označením Hybrid Cycling Technology, ktoré využívajú systém Giant SyncDrive Sport s motormi Yamaha. S batériami EnergyPak s kapacitou 500 Wh budete mať dostatok energie na jazdu. Možnosti elektromotora umožnili vznik stroja Road-E+ určeného na cesty. 250 wattový motor s batériou 500 Wh dokáže pomôcť v každom kopci, ovládanie Giant RideControl Evo s funkciou Walk Assist zase spoľahlivo splní akékoľvek želanie užívateľa. K praktickým detailom patrí aj USB konektor na dobitie telefónu alebo navigácie z batérie motora. Rámová konštrukcia umožňuje použitie plášťov do šírky 50 mm, výbava pracuje s dvojprevodníkom a 11 polohovou kazetou, istota zastavenia je úlohou hydraulických kotúčových bŕzd.

Technologické novinky prenikli aj medzi celoodpružené elektrobicykle. Nový model Full-E+ pracuje s motorom SyncDrive s krútiacim momentom 80 Nm, ale aj novým odpružením Maestro využívajúcim zdvih 140 mm. Nechýba teleskopická sedlovka a špecifická „trailová“ geometria.

zdroj, obr.: www.ivelo.cz
(spracované)