Specialized BG Fit - vaše otázky a odpovede

Na otázky odpovedal náš BG Fitter Milan Mentel.

Q: Zaujal ma článok o BG Fite, bolieva ma chrbát a krk, takže to chcem vyskúšať. Aká je čakacia doba na vyšetrenie?

A: BG Fit robievame každý deň podľa požiadaviek zákazníkov, kontaktujte nás, určite sa prispôsobíme vášmu času.

Q: Pre koho je BG Fit vhodný, nie je to len pre profi jazdcov?

A: Nastavenie posedu metódou BG Fit je vhodné pre každého cyklistu bez ohľadu na počet najazdených kilometrov či celkovú výkonnosť. Jednoznačne ho môžeme odporučiť cyklistom, ktorí trpia pri jazde bolesťami, ako aj výkonnostným cyklistom, ktorí chcú zo svojho telesného výkonu vyťažiť maximum.

Q: Čo si mám vziať so sebou na BG Fit?

A: BG Fit je založený na meraní v reálnych podmienkach, preto je potrebné čo najviac sa priblížiť bežnej jazde na bicykli. Zoberte si preto so sebou váš bicykel, cyklistické oblečenie a tretry.

Q: Ako dlho trvá celý BG Fit?

A: Naším cieľom je absolútna spokojnosť zákazníka, preto si na vás chceme vyčleniť dostatok času. Meranie trvá približne 3 hodiny, preto je nutné objednať sa.

Objednajte na BG Fit ešte dnes tlf. čísle 0917/543 543.

Q: Čo sa vlastne nastavuje na bicykli?

A: Cieľom BG Fitu je stanoviť vašu optimálnu pozíciu na bicykli z bočného a čelného pohľadu, teda dosiahnuť tzv. neutrálnu pozíciu, v ktorej dokážete ľahko a rýchlo reagovať na zmeny terénu či iné jazdné podmienky.
Nastavujeme výšku sedadla a jeho predo-zadnú polohu. Zarážkami na tretrách vyrovnáme prípadnú disproporciu vašich končatín, výsledkom je súmernejšie a výkonnejšie šliapanie. Poradíme vám tiež správny model sedadla či jeho šírku. Potom nastavíme optimálnu dĺžku a sklon predstavca, sklon riadidiel a ich vhodnú šírku.

Q: Ako sa robí analýza posedu?

A: Na analýzu používame Data Systém, ktorý sníma pohyb jazdca pomocou dvoch kamier, spredu a zboku. Čelný pohľad umožňuje dosiahnuť, aby stehno, koleno a členok pracovali v optimálnej línii a koleno „išlo“ doslova ako ideálny piest. Pri nesúmernom šliapaní je totiž zaťaženie šliach oveľa väčšie a môže viesť k ich bolestivému poškodeniu. Našim cieľom je dokonalá symetria pohybu, pri ktorom nie je žiadny kĺb či väz preťažovaný. Správne nastavenie 3D znamená maximálnu efektivitu každého jedného šliapnutia do pedálov.

Q: Nie som profi športovec, jazdím viac menej cez víkendy, občas dáme dlhšiu trasu, a cítim potom dosť únavu, neviem, či je to kondíciou alebo bajkom, myslíte, že BG Fit by mi pomohol?

A: Myslíme si, že áno. Vaša únava môže mať samozrejme viac príčin, ale je faktom, že nesprávny posed na bicykli veľmi vyčerpáva. Z našich skúseností vyplýva, že až u dvoch tretín ľudí, ktorí mali podobný problém ako vy, po absolvovaní BG Fitu sa ich ťažkosti buď zmiernili alebo úplne zmizli.

Objednajte na BG Fit ešte dnes tlf. čísle 0917/543 543.

Q: Môže tŕpnutie a bolesť rúk súvisieť s nesprávnou polohou na bicykli?

A: Môže - ruky, zadok a chodidlá sú tri styčné plochy človeka s bicyklom, a práve tie musia byť v dokonalom súlade, aby vás nič nebolelo.

Ak nemáte dobré rukavice a gripy, ruky budú trpieť. Lokálny tlak na karpálny nerv vyvoláva tŕpnutie, na ktoré sa pýtate. Môže viesť až k strate citlivosti prstov. Metodika BG Fit prináša strategicky umiestnenú výplň na kľúčových miestach rukavíc, čím predchádza spomínaným nepríjemnostiam a k tomu vieme doladiť aj gripy.

Q: Okrem nastavenia posedu, ako inak sa ešte dá pomôcť k lepšiemu výkonu?

A: Súčasťou programu BG Fit sú aj špeciálne produkty. Napríklad BG Fit cyklistická obuv, kde je v podrážke topánky vstavaný klin, ktorý zaisťuje lepšie vzájomné postavenie členku a kolena a tým aj lepší prenos sily. Topánky dokážeme individuálne doladiť pomocou systému vložiek a malých klinov. Poradíme vám tiež, ktoré vložky sú vhodné pre váš tvar nártu.

Q: Asi nie je cyklista, ktorého by nebolel zadok. Poradíte mi niečo proti tomu?

A: Bolesť v sedacej časti sa dá eliminovať vhodným sedadlom, nohavicami a samozrejme správnym posedom na bajku. Počas merania vám nás skúsený BG fitter odporučí najvhodnejší tvar sedadla, aby bola zaručená symetria pravej a ľavej strany tela. Pomocou tzv. tlakovej mapy tiež vyberieme vhodnú šírku sedadla a najvhodnejší typ, umiestnenie vypchávok a tiež najlepšiu vložku do nohavíc.

Objednajte na BG Fit ešte dnes tlf. čísle 0917/543 543.