V zime na bicykli v obývačke

Spinning

Ak máte chuť potiť sa s ostatnými vo fitku, vyberte sa na spinning. Spinning alebo aj indoor cycling je stále populárna fit aktivita. Je obľúbená najmä kvôli tomu, že je to skupinový šport, jazdí sa pod dohľadom inštruktora a v sprievode hudby. Ak patríte k ľuďom, ktorí sa nevedia „donútiť“ rozhýbať sa sami doma, kolektívny spinning je pre vás to pravé.

Spinning je aeróbne (kardio) cvičenie, takže je vhodný aj na chudnutie. Okrem nôh si vďaka rôznym technikám úchopu a štýlu jazdy precvičíte aj ramená a celý trup, a to s minimálnym zaťažením kĺbov.

Lekcia spinningu trvá hodinu, samotné bicyklovanie asi 50 minút. Pozitívom je, že inštruktor vás nepustí na bike bez rozcvičky a po skončení spinningu naordinuje strečing, čo sa doma často zanedbáva. Nevýhodou môže byť teplo a vlhkosť v miestnosti, v ktorej šliape desiatka cyklistov, preto si vezmite so sebou iónový nápoj alebo aspoň vodu.

Odborníci odporúčajú chodiť na spinning 2 až 3 krát týždenne, neodporúča sa jazdiť každý deň.

Stacionárne bicykle

Pre tých, ktorí nepotrebujú aby na nich fŕkal pot iných ľudí, sú určené stacionárne bicykle. To sú presne tie stroje, ktoré ste zrejme videli u vašich športuchtivých známych a slúžia väčšinou ako vešiaky na šaty.

Najjednoduchším, a najčastejšie používaným, typom sú rotopedy. Vzhľadom na ich obmedzené možnosti sú vhodné najmä pre ľudí, ktorí chcú pri šliapaní na rotopede skôr aktívne relaxovať ako vyslovene trénovať. Rotoped vám pri určitej dávke sebadisciplíny môže poslúžiť aj na zhadzovanie kilogramov po Vianociach. Pre skutočných cyklistov je to však skôr „z núdze cnosť“. Nastavenie záťaže je ručné, u drahších strojov môže byť aj elektronické, ale tak či tak sa nevyhnete trhavému pohybu pedálov. Má obmedzené možnosti nastavenie posedu a pomerne široké sedadlo na „priemerný“ zadok. Tieto nevýhody sa výrobcovia snažia vyvážiť informáciami o prejdenom čase, vzdialenosti, či spálených kalóriách, ktoré sa však nedajú nijako nastaviť podľa vás, takže sú naozaj len informačné.

Cyklotrenažér

Ak súhlasíte s tým, že na vlastnom biku sa trénuje najlepšie, vyberte si na zimný domáci tréning buď cyklotrenažér, do ktorého bicykel jednoducho upnete alebo valce, na ktoré sa len postavíte a môžete šliapať. Odpadá tak napríklad nutnosť nastaviť posed, pretože jazdíte na vlastnom bicykli.

Na trhu nájdete niekoľko cyklotrenažérov, ktoré sa líšia konštrukciou a cenou, od sto až po niekoľko tisíc eur. Preto je treba zvážiť, ako vážne to s tréningom na trenažéri myslíte, koľko času tomu chcete venovať a podľa toho sa rozhodnúť, koľko do stroja investujete. Tie najdrahšie stroje ponúkajú aj prepojenie s elektronikou, vďaka ktorej zobrazujú čas, rýchlosť, kadenciu, tepovú frekvenciu a ďalšie údaje.

Pri kúpe cyklotrenažéra zvážte aj jeho hlučnosť. Najhoršie sú na tom tie, ktoré sú brzdené vzduchom, lepšie sú trenažéry brzdené magneticky alebo elektromagneticky, ale najtichšie sú tie s olejovou brzdou.

Pokiaľ ide o záťaž, magnetické trenažéry majú páčku, ktorá ovláda vzdialenosť magnetu a tým aj záťaž. Elektromagnetické sú podobné, akurát záťaž nastavujete cez elektroniku, teda displej alebo počítač. Vôbec najvernejšie sú olejové trenažéry, ktoré asi najlepšie kopírujú jazdu vo vonkajších podmienkach a radenie prevodov je rovnaké ako pri bežnej jazde.

Valce

Pre skúsenejších cyklistov sú určené valce. Priaznivci valcov si pochvaľujú najmä to, že sa na nich zlepšuje technika šliapania a ovládanie rovnováhy pri jazde, čo oceníte neskôr v teréne. Pripravte sa na to, že zo začiatku nepôjde všetko hladko, udržať rovnováhu na valcoch chce trochu cviku a možno aj niekoľko pádov. Ak si však na tento systém zvyknete, pokojne si môžete k bicyklovaniu pustiť hoci aj film.

Nezabúdajte na rozcvičku a strečing

Ak sme hovorili o tom, že inštruktor na spinningu vás týchto dvoch "zbytočností" neušetrí, doma sa na ne často zabúda. Pritom je nad slnko jasnejšie, že zahriate rozcvičené telo podáva vyšší výkon a rýchlejšie spaľuje tuky. A tiež že strečing na záver svaly uvoľňuje a zmierňuje prípadnú svalovku.

spracované, zdroj: kolo.cz