Vybláznené deti, spokojní rodičia - DTPS v Nitre úspešná!

Mladí pretekári si v tejto etape vyskúšali, aké to je búšiť do pedálov, čo to dá. Rovinatý profil umožňoval vyskúšať si okrem tradičného terénu aj rýchle asfaltové pasáže, brzdy aj nájazdy do zákrut a ukázal, aký silný motor sa skrýva v jednotlivých pretekároch. Pre divákov to bolo veľmi atraktívne divadlo, deti mali takmer stále pred očami a mohli ich povzbudzovať spolu s bubeníkmi zo skupiny Tambores. Na štart sa postavila 500-ka detí, mnohé vôbec prvýkrát a podľa reakcií v cieli, sa im táto nová skúsenosť veľmi páčila. Na stupne víťazov sa dostali nielen tí najlepší z každej kategórie, ale aj skokani dňa, čiže deti, ktoré sa dokázali v najviac zastúpených kategóriách oproti štartovej pozícii zlepšiť najviac. 

Kompletné výsledky nájdete tu.

Detská Tour Petra Sagana je určená pre deti do 14 rokov. Súťaží sa v kategóriách od najmladších po najstarších. Cyklistický okruh je väčšinou nenáročný (lúka, ihrisko, lesná cesta) a malým cyklistom môžu rodičia fandiť priamo pri trati. Počas súťaže je pripravený aj ďalší atraktívny program. Deti súťažia podľa kalendára súťaže. Všetci účastníci dostávajú účastnícke listy s podpisom Petra Sagana a najlepší v kategóriách získajú poháre a medaile Petra Sagana.

Veľká testovačka bajkov svetových značiek

Veľký ohlas mala aj naša testovacia akcia, v ktorej si viac ako 100 záujemcov prišlo vyskúšať ten svoj „stroj“. Na výber bolo 50 modelov cestných, horských a e-bajkov 5 značiek. Okrem bicyklov bol veľký záujem aj o rady našich skúsených profi poradcov, ktorí sa nezastavili naozaj celý deň. Všetky fotky  a video nájdete na našom Facebooku Velosprint

(spracované podľa a foto z DTPS: detskatour.sk)