2. ročník Detskej Tour Petra Sagana bude v Nitre v apríli

2. ročník bude mať 9 kôl a to naše nitrianske, na ktorom sa opäť bude podieľať aj VeloSprint, bude v nedeľu 22.4.2018.

Organizátori zverejnili aj prvú novinku, ktorá nás čaká v tomto roku - bicykle a svaly si budú môcť rozhýbať aj rodičia. Po skončení kategórie starších žiakov môžu na rovnakej trati súťažiť aj rodinní príslušníci mladých cyklistov. Hoci nepôjde o víťazstvo, ale skôr o zábavu, organizátori uvádzajú, že výsledné poradia dieťaťa a rodiča sa sčítajú. Presné pravidlá sa dozviete včas.

My opäť pripravujeme veľkú testovaciu akciu bicyklov, podobne ako minulý rok. Na výber bude viac ako 50 modelov cestných bicyklov, horských a e-bajkov. Pre veľký záujem bude potrebné registrovať sa vopred, aby sa vám bicykel ušiel. Formulár zverejníme približne mesiac dopredu a samozrejme vám dáme vedieť tu v newsletteri alebo na našom FB Velosprint.

V skratke o DTPS.

Detská Tour Petra Sagana je určená pre deti do 14 rokov. Súťaží sa v kategóriách od najmladších po najstarších. Cyklistický okruh je väčšinou nenáročný (lúka, ihrisko, lesná cesta) a malým cyklistom môžu rodičia fandiť priamo pri trati. Počas súťaže je pripravený aj ďalší atraktívny program. Deti súťažia podľa kalendára súťaže. Všetci účastníci dostávajú účastnícke listy s podpisom Petra Sagana a najlepší v kategóriách získajú poháre a medaile Petra Sagana. Propozície k súťaži budú zverejnené aj na www.detskatour.sk.