Ako pripraviť bicykel na novú sezónu

Ako dostať bicykel do prevádzkyschopného stavu?

Náročnosť prípravy biku na novú sezónu závisí samozrejme na tom, v akom stave ste ho odložili na zimný spánok. Ak bicykel servisujete pravidelne, a nezanedbali ste ani jesennú údržbu, stačí skontrolovať, či sú dofúkané pneumatiky a môžete vyraziť na cesty.

Ak ste po sezóne bicyklu nevenovali veľa pozornosti, bude to chcieť niečo viac. Základné úkony, ako umývanie, mazanie, fúkanie kolies, či doťahovanie skrutiek.zvládnete pri troche zručnosti aj sami.

Pred sezónou skontrolujte:
- opotrebovanie brzdových komponentov,
- všetky skrutky na bicykli, uvoľnené dotiahnite,
- opotrebovanie plášťov kolies. Ak je dezén zodratý, je potrebné ich čo najskôr vymeniť.
- opotrebovanie reťaze,
- lanká. Ak nie sú v perfektnom stave, treba ich vymeniť.

Pokiaľ ale nechcete strácať čas, objednajte sa na odborný predsezónny servis. A urobte to čím skôr, aby ste dlho nečakali. Je to ako s výmenou zimných gúm na aute za letné, všetci ju chcú naraz. Naši zákazníci majú výhodu, pretože bicykle zakúpené u nás servisujeme prednostne.

Odborné servisné úkony pred sezónou:
- kontrola plášťov, nábojov, vycentrovanie kolies,
- nastavenie prehadzovania, reťaze,
- kontrola a doladenie bŕzd a vodiacich lánk,
- kontrola a premazanie ložísk a pohyblivých častí a ďalšie.

Sledujte aktuálne akcie na servis tu na stránke, alebo v našom newsletteri. Objednávkový formulár nájdete tu.

Predsavzatie do novej sezóny

Tak, ako si väčšina populácie dáva predsavzatia do nového roku, správny cyklista nevysadne na bike bez slávnostného sľubu do novej sezóny, pretože inak sa vraj nevydarí. Žartujeme, samozrejme...

Budeme však radi, ak tým „predsavzatím“ do novej sezóny bude pravidelná údržba a servis bicykla. Nielenže tak predĺžite životnosť biku, ale najmä znížite riziko nehody, takže vám nič nepokazí radosť z bicyklovania.