GHOST pre terénnych „fajnšmekrov“

Obrovský záujem vyznávačov náročných terénov budí nový H AMR, ktorý má 3 modely. Ten najvyšší sa pýši 18 rýchlostnou prevodovkou Pinion, zdvihom 140 mm a 2,8" plášťami. K nemu patrí aj kompletný systém batožiny na mieru od českej firmy Penguin. Všetky časti bicykla sa dajú pripevniť aj na batoh na chrbte.

Ďalšími novinkami sú Path-riot 8, ktorý je pre GHOST formulou 1, a tiež rad SL AMR s ponukou kolies 27,5" so zdvihom 150 mm a 29" so 140 mm zdvihom z hliníka aj karbónu.

Z hardtailov môžeme spomenúť minimalistický ale stále trailový Roket, aj karbónový Asket 8 alebo 5 na 29" kolesách, ktoré získali na agresivite aj vďaka teleskopickej sedlovke, ale pritom si zachovali hravosť so 130 mm zdvihom.

Vlajkovou loďou však zostáva Lector. Elitný model XC World Cup osadený do zlatého SRAMu Eagle 1x12 s upside down vidlicou RockShox RS1 100 mm vyzerá úžasne. K tomu bude na výber šesť skôr maratónskych verzií. A najnovšie aj detský bicykel KID 6 s kolesami 26 " aj 27,5 " a solídnou výbavou.

Hoci cesty nepovažuje GHOST za svoj hlavný zámer, ich Nikolety vybavili pevnými osami a diskovými brzdami a ani za jeden sa nemusia hanbiť. Naopak veľkej obľube sa začína tešiť mestský rad Square s opäť minimalistickou podobou rámu vrátane subtílnejšej trekingovej verzie. Dá sa vybrať aj výbava s automatickou dvojrýchlostnou prevodovkou.

Poďme k ebikom. GHOST ich má pre rady Kato, Tera, Andasol aj Square a s prechodom na pohon Shimano Steps zostávajú osy rovnako široké ako pri bicykloch bez batérie.

Pre dámy má GHOST v ponuke kompletný rad od DRE AMR cez Lanao vrátane horských ebikov až po mestský Square. Všetko s upraveným rámom a ďalšími detailami. Podľa marketingového riaditeľa a dizajnéra značky Mariána Lukáča, hlavná je veľkosť postavy. Pre bicykle veľkosti 27,5" je hranica maximálne 180 cm, pre 29" od 150 cm a veľkosti S.

GHOST rozširuje tiež ponuku doplnkov, od závodných dresov cez voľné krátke nohavice a tričká, až k cestovným taškám a ďalším dôležitým doplnkom.

zdroj, obr.: http://www.active-sport.cz/
(spracované)