On Running Shoes - Roger Federer

Roger Federer
 

Keď sa Roger pripojil k ON ako podnikateľ, stal sa blízkym partnerom našich zakladateľov a tímu ON.

 

Ahojte priatelia, nadšenci behu. V dnešnom blogu sme si pre vás pripravili príbeh o značke On Running Shoes a ich investorovi Rogerovi Federerovi.

Pár slov na úvod o značke On Running Shoes a jej vzniku. ON vznikla v roku 2010 profesionálnym triatlonistom Olivierom Bernahardom, ktorý prizval svojich dvoch kamarátov Davida Allemannna a Caspara Coppettiho, aby spolu vytvorili novú a hlavne inú bežeckú senzáciu.

Koncept, ktorý Bernhard hľadal, bol príjemný dopad nohy pri behu, a zároveň explozívny odraz, ako hovorí Berhard "running on clouds (beh na obláčikoch)". Dnes sa tenisky predávajú v 55 krajinách.

 
Zakladatelia ON Zakladatelia ON
 

Ako začala spolupráca ON s Rogerom Federerom?


 

Na otázku o jeho úlohe v spoločnosti a o tom, ako sa zoznámil s On, Federer povedal, že keď žil vo Švajčiarsku, „spoločnosti nebolo možné sa vyhnúť. Videl som to všade na uliciach, nosilo ich čoraz viac mojich priateľov a začala ich nosiť aj moja žena. V posledných rokoch som On začal nosiť aj ja sám, na tréningy aj na každodenné nosenie.“

Zakladateľ a Caspar Coppetti prezradili, ako všetko funguje po dvoch rokoch od založenia bežeckej značky. "Sme konzervatívni a máme radi, keď robíme veci pomaly. Všimli sme si Rogera, ako nosí ON shoes, zamysleli sme sa nad tým, že by to mohla byť dobrá reklama zadarmo."

"Švajčiarsko je malé miesto. Stretli sme sa s Rogerom na večeri, naozaj dobre sme sa zabavili".

Coppetti a zakladateľ povedali, že kedykoľvek bol v Zürichu, prišiel do laboratória a uvedomili si, že je "absolútne posadnutý teniskami".

 
Tim ON
 

Federer fanúšikom módy


Federer je zberateľ a vlastní 250 párov tenisiek. "Má veľa skvelých nápadov, zažartovali sme a povedali mu, 'mohli by sme spraviť niečo spolu' a to bolo vtedy, keď jeho zmluva s Nike skončila."

V časoch, keď boli ešte malá značka, On shoes nemali peniaze na podporu atlétov. Ale časom, myšlienka stať sa partnerom bežeckej značky sa stala realitou.

Podľa Copperttiho, Federer bude pracovať na výkonnostných produktoch dizajne a športovom marketingu.
"Pozná ľudí, ktorých vie osloviť". Taktiež Allemann spoluzakladateľ potvrdil, "Roger ma fantastický zmysel pre dizajn. Veľmi sa zaujíma o módu a inovácie.

On shoes je najrýchlejšia rastúca bežecká značka a na všetkých trhoch je v top päťke bežeckých topánok".

Tim ON
Tim ON
 
Roger Advantage

Ako veľký fanúšik módy, Federer dostal otázku, aká bude jeho štýlová perspektíva. Povedal, "dúfam že budem spolupracovať a inšpirovať tím. Som dosť flexibilný. Mám veľa skvelých nápadov, čo by sa hodilo k značke. Možno tenis... Som otvorený vydať sa na túto cestu". Povedal Federer.

Pri pohľade na rok 2020 Federer plánuje hrať na olympijských hrách, veľkých turnajoch a Laver Cup. "Teším sa na dovolenku, týchto posledných pár týždňov boli pre mňa šialené".

Taktiež očakáva rok 2021 plný úspechov a turnajov. "Pokiaľ všetko bude fungovať tak ako má a mám možnosť hrať, prečo nie." Hovorí Federer. Poznamenal podporu svojich obchodných partnerov, ktorí chcú, aby sa plne venoval tenisu a nemá sa kam ponáhľať. Čo pre Rogerera Federera je vzrušujúce a zároveň nezvyčajné.

 
Roger v ON

Pre Federera bol vývoj technológie topánok skvelým spôsobom, ako stráviť pandémiu.

"Je neuveriteľné, že táto spoločnosť má sídlo blízko miesta, kde žijem. Keďže ma pandémia prinútila byť doma, mal som možnosť pracovať s tímom oveľa viac, ako za normálnych okolností".

 
Roger Federer on
Roger Federer Talks Tennis and Investment in On

V roku 2019 On Running Shoes oznámili, že Federer investoval nezverejnenú sumu do spoločnosti ON.

Spoločnosť opisuje Federera ako ,,priateľa a partnera'' ktorý ,,s nami trávi veľa času v laboratóriu ON, kde pracuje na svojej menovitej franšíze tenisiek a tenisovej súťažnej topánke''.