Nové TOP modely cyklistických prilieb SPECIALIZED S-Works Prevail 3 ,SPECIALIZED S-Works Evade 3 a SPECIALIZED S-Works TT5

Specialized uvádza na trh nové prilby S-Works Evade 3, Prevail 3 a TT 5 na Tour de France

SPECIALIZED si na prebiehajúce Le Tour France pripravil hneď tri novinky. Nová zostava obsahuje prilbu pre každú kondíciu a disciplínu. Každý model v rade prilieb S-Works dostáva aktualizáciu prúdenia vzduchu a aerodynamiky. Pripravte sa na stretnutie s S-Works - Evade 3, Prevail 3 a TT5.

Nie jedna, nie dve, ale tri nové prilby práve vypadli z veľkého "S", so zlepšenými aerodynamickými a ventilačnými nárokmi na všetkých z nich.
Práve včas na Tour spoločnosť Specialized uviedla na trh tri nové prilby vo svojej najvyššej rade S-Works. Odvetrávané Prevail a aero Evade boli aktualizované, rovnako ako aj nová časovkárska prilba, ktorú môžeme očakávať v 1. etape časovky v Kodani.

S-Works Prevail 3

 

2022 Specialized S-Works Prevail 3

Specialized hovorí, že S-Works Prevail 3 je najlepšie odvetrávaná prilba, akú kedy vyrobil, a je určená pre jazdcov, ktorí oceňujú pohodlie a termoreguláciu... teda asi pre každého. Môžeme očakávať, že S-Works Prevail 3 sa bude nosiť počas nadchádzajúcich horských etáp Tour de France a prilba má minimalistickú hmotnosť 250 g.

Penové mostíky boli odstránené z Prevail 3, aby sa zvýšila povrchová plocha ventilácie o 24,5% oproti Prevail II Vent, tvrdí Specialized. Na obrázku nižšie tmavomodrá zobrazuje ventilačnú oblasť ventilácie Prevail II Vent oproti Prevail 3 vo svetlomodrej farbe.

2022 S diela Prevaha 3 vs prevaha 2

Na zachovanie potrebnej štrukturálnej integrity prilby sa Prevail 3 spolieha na technológiu „Aircage“, ktorá nahrádza časť EPS tkanými aramidovými káblami, ktoré prechádzajú prilbou a sú ukotvené na bočných paneloch z uhlíkových vlákien. Specialized hovorí, že pri náraze „Aircage“ funguje ako visutý most na rozloženie lokalizovaných síl po celej prilbe.

2022 Specialized S-Works Prevail 3 biela zadná časť

Rovnako ako mnohé z najnovších prilieb, aj táto obsahuje technológiu MIP, konkrétne „Airnode“ od MIPS. Pre ďalšie zvýšenie bezpečnosti je Prevail 3 kompatibilný aj so systémom ANGI, ako sme videli v minulosti. Specialized sa zameral aj na to, aby prilba sedela viac hlavám s okcipitálnym nastavením základne, bitom, ktorý sa vám alebo mne utiahne. To má teraz väčší rozsah pohybu a môže tiež zmeniť uhol prilby na hlave pre lepšiu kompatibilitu s okuliarmi. Remienok bol tiež prepracovaný a je teraz o 10 mm tenší, aby sa znížil hluk.

S-Works Evade 3

2022 Specialized S-Works uniknúť 3

Evade je cestná aero prilba značky a táto tretia generácia tvrdí, že je „najaerockejšia cestná prilba v pelotóne teraz lepšie dýcha“. Bohužiaľ, Specialized v skutočnosti nezverejnil žiadne údaje týkajúce sa aero tvrdení, ktoré by to podporili, ale hovorí, že ako obvykle bola prilba vyvinutá vo svojom „Wintunneli“. 

Existuje údaj o ventilácii, pričom táto nová prilba má o 10 % vyššiu ventiláciu v porovnaní s predchádzajúcou prilbou Evade, pričom si zachováva svoj špičkový aerodynamický výkon. Specialized hovorí, že tento redizajn znamená, že toto je teraz „najrýchlejšia voľba pre viac fáz“

2022 Specialized S-Works evade 3 biela

Najvýraznejšími zmenami sú zväčšené predné vetracie otvory a zadný difúzor, ktorých cieľom je zlepšiť ventiláciu. Zmeny sú aj vo vnútri s MIPs 'Airnode', čo je riešenie MIPs najviac zamerané na ventiláciu a pena EPS s dvojitou hustotou. Magnetická pracka bola nahradená bežnou sponou. V malej veľkosti má Evade 3 uvádzanú hmotnosť 260 g.

TT 5

Posledná nová prilba, ktorá sa má uviesť na trh, je úplne nová časovkárska prilba S-Works TT 5. Táto prilba v štýle Hviezdnych vojen bola vyvinutá spolu s profesionálnym tímom Quick-step Alpha Vinyl, pričom Kasper Asgreen a Remco Evenepoel získali špeciálne uznanie za to, že venovali čas vo veternom tuneli.

2022 Specialized S-Works TT 5

Ako by ste očakávali, toto je „najrýchlejšia TT prilba“, akú kedy Specialized vyrobil, a premiestnenie zadnej časti prilby tak, aby bola bližšie k ramenám jazdca, umožnilo oholiť 26 sekúnd na časovke Remca na 40 km, to tvrdí Specialized. 

Vnútri je to, čo Specialized nazýva „ponožka na hlavu“, ktorá pomáha udržiavať optimálnu polohu na hlave počas jazdy a zmierňuje rotačné sily počas nárazu. Prilba S-Works TT 5 je vybavená ochranným štítom optiky triedy 1, ktorý zaručuje „nulové skreslenie pri pohľade na cestu“. Ochranný štít má hydrofóbny povlak, ktorý pomáha odvádzať vlhkosť, ak sa počasie v deň pretekov zhorší, a tiež je pokrytý (EN166) vrstvou proti zahmlievaniu.

Cena a dostupnosť

Prilby Prevail 3 a Evade 3 budú dostupné v obchode a online pri uvedení na trh (teda hneď, ako si to prečítate) a obe stoja 329,95 eur. Specialized hovorí, že prilba TT 5 nie je k dispozícii v Európe pri uvedení na trh a zatiaľ nezverejnila cenu. 

2022 Specialized S-Works evade 3 a Prevail 3

Prilby sú dostupné v small (51-56 cm), medium (55-59 cm) a large (58-62 cm) veľkostiach v nasledujúcich farbách:

Prevail: Black, Hyper Dove grey, S/F (Limited), Vivid Red, White, White Mountains, White Sage Metallic, White/Black

Evade: Black, Hyper Dove grey, Metallic Deep Marine, Vivid Red, White, White/Black

www.specialized.com

článok prevzatý z https://road.cc/