Specialized Turbo Levo Alloy prináša všetky technológie do lacnejších eMTB

Úplne nový elektrobicykel Specialized Turbo Levo Alloy z hliníkovej zliatiny prináša všetky technológie z drahších „súrodencov“ do cenovo prijateľnejšej verzie.

V ponuke budú dva hliníkové modely, základný elektrobicykel SPECIALIZED Turbo Levo Alloy za 5 999 Eur a SPECIALIZED Turbo Levo Comp Alloy za 6 999 Eur. Poďme sa pozrieť na to, čo získate…

2022 Specialized Turbo Levo Alloy

Specialized Turbo Levo Alloy sa dodávajú s rovnakým motorom Turbo Full Power 2.2 ako najnovšie karbónové Levá.

Základný model Levo Alloy je dodávaný s batériou 500 Wh a drahšie modely už štandardne s 700 Wh batériou a Turbo Connect Unit, ktoré poskytujú silný krútiaci moment 90 Nm a výkon 565 wattov.

Mozgy sú rovnaké a ponúkajú vám inteligentné režimy pomoci s úrovňami, ktoré si môžete prispôsobiť v aplikácii Mission Control. Od výstupného výkonu na režim až po výpočet asistencie na základe predpokladanej doby jazdy, je tu veľa fintičiek, ktoré môžete urobiť.

Specialized Turbo Levo Comp Alloy majú tiež nastaviteľnú geometriu. Pomocou preklápacieho čipu na zadnom čape a troch rôznych nastavení uhlu hlavy vďaka vymeniteľným ložiskovým miskám získate na výber šesť jedinečných polôh. Ovplyvňujú uhol hlavy (63º až 65,5º), stredovú konzolu a rázvor, ale zdvih zostáva rovnaký.

Základný model Levo Alloy sice nezdieľa nastavenie hlavovej časti no nastavenie geometrie v zadnom čape zostalo nezmenené. To znamená strednú polohu 64º-64,5º ako štandard, v závislosti od nastavenia zadnej časti.

To znamená 150 mm zdvih vzadu so 160 mm vidlicou vpredu. Rovnako ako mnoho moderných eMTB, aj tento používa zmiešanú veľkosť kolies s 29er vpredu a 27,5″ vzadu.

 

Samotný rám je z hliníkovej zliatiny M5, ktoré je v ponuke v šiestich veľkostiach a využíva ich tlmič v štýle sidewinder. Ochranná páska je umiestnená v nárazových zónach a integrovaný držiak reťaze je umiestnený na vrchu ozubeného kolieska.

Cena a špecifikácie Turbo Levo Alloy

Turbo Levo Comp Alloy za 6 999 eur má radenie a prehadzovačku SRAM GX Eagle, reťaz, 12-rýchlostnú kazetu XG-1275 a brzdy Code R s rotormi 200-220 mm v závislosti od veľkosti rámu. Kľuky sú z hliníkovej zliatiny Praxis M30 so 160 mm ramenami a vlastným offsetom.

Kokpit je plne hliníkový Specialized mix plus sedlovka X-Fusion Manic dropper. Jazdí na hliníkových kolesách Specialized s pneumatikami Butcher (T9) a Eliminator (T7) GRID TRAIL, obe v šírke 2,6″.

Dostanú 160 mm vidlicu Fox Rhythm 36, pričom iba veľkosť rámu S1 (najmenšia) to zníži na 150 mm zdvihovú vidlicu. S1 používa zadný tlmič Fox DPS a všetky ostatné veľkosti dostávajú Fox FLOAT X, obe v prevedení Performance. Vyberte si z čiernej, červenej, modrej a šalviovej zelenej.

Základný model za 5 999 eur obsahuje hnacie ústrojenstvo SRAM SX s rovnakými kľukami Praxis, teleskopickou sedlovkou TranzX a vidlicou Rockshox 35 Silver a zadným tlmičom Deluxe Select R s vonkajším nastavením odskoku. Rovnaké nastavenie kratšej 150 mm zdvihovej vidlice pre veľkosť S1 platí aj tu.

Brzdy sú SRAM Guide RE s kotúčmi 200-220 mm. Dodáva sa vo farbách Oasis, Ice Blue a Black. Stojí za zmienku, že tu získate rovnaký motor, batériu a elektroniku, takže ak máte lepšie súčiastky hnacieho ústrojenstva alebo zavesenie, 1 000 eur, ktoré tu ušetríte, by mohlo ísť smerom k ľahším kolesám a častiam kokpitu.

Aká je tá Vaša správna veľkosť

Zdroj https://bikerumor.com/