Specialized - čo prináša modelová rada 2018?

S čím novým prišli inovátori zo Specialized? Pozrieme sa na nový Tarmac a Epic.
Tarmac

Nový Specialized Tarmac ste možno postrehli na nedávnych pretekoch, kde napr. Peter Sagan či Zdeněk Štybar mali možnosť závodiť na novom modeli. Sám Štybar na ňom dokonca získal titul Majstra Českej Republiky v cestnej cyklistike.

Specialized team:

Keď sme vytvárali nový Tarmac, hľadali sme inšpiráciu k zlepšeniu v profesionálnom peletone. A s ďalšími, extrémnymi požiadavkami jazdcov musíme mať ovládanie Rider-First-Engineered™, ale v ľahšom, rýchlejšom a pohodlnejšom prevedení. Kvôli tomu sme museli tradičný dizajn hodiť za hlavu, ale bez diskusie je to najrýchlejší 'cesťák', na ktorom ste kedy sedeli.


Môžete sa tešiť na vyššiu rýchlosť, obratnosť, viac aerodynamiky a vďaka použitiu nových technológií a materiálu aj na nižšiu hmotnosť. Rám modelu S-Works (veľkosť 56cm, model Ultralight) váži pozoruhodných 733 gramov. Celý bicykel váži 6,2 kg. Za pozornosť isto stojí spomenúť geometriu rámu, ktorá je vyvíjaná na základe dát z merania posedu Retul a spätnej väzby jazdcov - mužov i žien. Samozrejmosťou je aj nový dizajn rámu, pozornosť upúta sedlová trubka optimalizovaná v aerotvare "D".

 


Specialized S-Works Tarmac SL6 Ultralight Di2

 

 

Epic

Pre mnohých najočakávanejší model 2018. Jazdí na ňom aj český olympijský víťaz Jaroslav Kulhavý.

 

Specialized team:

Rodokmeň, ktorý zahŕňa viac titulov, než by sa dalo spočítať a pokiaľ by sa bicykel mal hodnotiť podľa výsledkov - Epic by jednoznačne kraľoval všetkým. Ale aby sme si to poistili, vyrobili sme nový EPIC s rámom, ktorý je kompletne prepracovaný - je ultraľahký, geometria sadne skvelo a má nový tlmič Brain, ktorý vás svojim prejavom nadchne. Je citlivejší a vaša jazda bude vďaka nemu ešte viac efektívna. Vy sa tak dívate na najrýchlejší bike na svete.


Kľúčové vlastnosti nového modelu Epic:

Ľahší: Rám Rider-First-Engineered™, ktorý ušetrí až do 525 gramov pri zachovaní kľúčovej tuhosti.

Múdrejší: Nový Brain 2.0 je kompletne prepracovaný. Je umiestnený bližšie k zadnej ose pre lepšiu reakciu na nervonosti. Nová konštrukcia a prietok oleja dôsledne kontrolujú tlmenie a chod pri náraze.

Rýchlejší: Dlhší rozsah, položenejšia hlavová trúbka a zákazkový offset - to všetko má za výsledok ešte lepšiu ovládateľnosť bajku. Hore alebo dole - bike je stabilný a výborne sa ovláda.

 


Specialized S-Works Epic

 

 

Sledujte náš web/facebook - už tento týždeň vás budeme informovať o ďalších novinkách značky Specialized.